Träna utomhus

Att få komma ut i naturen är en utav de stora fördelarna med att syssla med ridning och hästsport. Samtidigt som du får pyssla om mysiga djur kommer du hemifrån för en stund till en plats där det ofta kryllar utav vacker natur. Många utav dagens stall ligger i anslutning till såväl skogar som ängar där möjligheterna för fantastiska ridturer ligger inför dina fötter. Förutom detta är ridning faktiskt en mycket utmärkt träningsform, som tränar kroppens muskler mer än du kanske kan ana.

Träning av olika slag är viktigt för människor i alla åldrar. Förutom att det ökar din uthållighet så ger det dig ny energi, samtidigt som alla dina inre organ stärks och på så sätt håller din kropp betydligt piggare. Även den mentala biten mår bättre av träning, vilket kan leda till att du fokuserar bättre på jobbet och helt enkelt mår bättre. Det finns en mängd olika träningsformer att välja mellan och kanske hittar du den som passar just i dig i något oväntat alternativ som tennis, rugby eller zumba.

Löpning är en träningsform som går att kombinera i oändlighet och passar därför alla människor, oavsett ålder eller kondition. Förutom att du kan anpassa hastigheten och distansen efter din egen förmåga så går löpning att kombinera med en mängd andra träningsformer för att få till en mer varierande träning. Till exempel kan du löpa i intervaller, där du under en kort stund tar i allt vad du har, medans du sedan löper på i ett lugnare tempo för att en stund senare börja om igen. Du kan även springa en viss distans, stanna för att göra ett visst antal repetitioner av en klassisk träningsövning och sedan springa vidare. På så sätt kan du få in styrketräning i din vanliga konditionsträning.

Löpning behöver inte alltid handla om att springa så fort som möjligt, utan ibland kan målet istället vara att klara av en viss sträcka utan att stanna. Det är på det här sättet som man bygger upp den långsiktiga konditionen som inte bara är viktig om man vill bli en duktig löpare, utan även om man vill orka mycket inom andra delar av vardagen.

En del människor föredrar hellre att springa på ett löpband än att bege sig ut i naturen, vilket självklart är ett mycket bra komplement när det till exempel är kallt och väldigt halt ute. Ett löpband kan du hitta på i stort sätt alla träningsanläggningar i landet, men det finns även de som köper sina egna band att ha i hemmet. Jämfört med bara ett par år sedan så är priserna idag betydligt bättre än för ett par år sedan och dessutom kan du fynda löpband på till exempel Blocket eller andra andrahandsmarknader.